Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. directie@konbeatrix.nl

Instrumentenworkshop

Op vrijdagmiddag 22 maart is groep 6 naar een instrumentenworkshop geweest.

Tijdens deze workshop werden er 4 onderdelen aangeboden:

- Drum

- Keyboard/piano

- Saxofoon/klarinet

- zang

De kinderen schrijven er het volgende over:

Drum:
Er stonden allemaal trommels klaar. De meneer begon met noten op het bord. Hier snapte niemand wat van. Toen ging hij het uitleggen met op elke noot een fruitstuk. Hierdoor konden we een heel lied spelen zonder noten te kunnen lezen. Zo was peer 1x slaan en ap-pel 2x slaan. 


Keyboard/piano:
In deze ruimte stonden meerdere piano's en keyboards. We begonnen in een kring. De mevrouw speelden een liedje en wij moesten raden welk liedje dit was. Dit was best moeilijk, want Beethoven stond er ook tussen. Daarna mochten wij zelf een liedje spelen. We werden verdeeld in 4 ritmes en moesten allemaal op onze eigen maat de toetsen indrukken. Aan het eind mochten we nog even zelf oefenen. 


 

Saxofoon/klarinet:
De workshop ging over heel vroeger. Iemand die de klarinet bedacht en daar op verschillende manieren op speelde. Wij mochten niet op de klarinet oefenen. Daarna speelde hij op de saxofoon. Dat geluid klonk veel harder dan de klarinet. Wij mochten uiteindelijk ook allemaal een keer op de saxofoon spelen.


Zang:
De mevrouw van de zang, kon erg goed zingen en piano spelen. Ze leerden ons dat iedereen kan zingen. Je moet alleen durven zingen. Het was een leuk liedje, die zij zelf had geschreven. Iedereen kreeg een liedtekst op papier. Als eerste gingen we onze stem opwarmen, door lalalalala te zingen. Daarna heeft ze ons het liedje, stukje voor stukje aangeleerd.