Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. directie@konbeatrix.nl

De verdwaalde viking

Op maandag 11 maart zijn groep 5 en 6 naar een voorstelling geweest. De leerlingen hebben in groepjes een stukje geschreven.


De verdwaalde Viking:

Maandag 11 maart gingen wij naar een voorstelling met de groepen 5/6 van 13.30 - 14.30 uur. Er was een dorpje Zwartbult daar woonde een jongetje Thomas en hij had een zus Orkonwelle. Het mooiste meisje van het dorp. Dan had Thomas nog een tuttige moeder en stoere vader. Aan de overkant van de rivier stond een klein vervalle huisje. Daarin woonde de Rietheks, zij had 2 schele ogen. Elke avond gingen ze vissen. Ook had zij nog een zoon die heten het Gromjoch. Orkonwelle ging elke avond als ze niet kon slapen op de steiger zitten bij de rivier. Hier ging ze liedjes zingen. Daar genoten het Gromjoch en de Rietheks van. Het gromjoch en de Rietheks werden vastgebonden aan hun boot en dreven weg. Uiteindelijk kwam het Gromjoch terug als Viking. Door hem werd het geheim  van Zwartbult ontdekt.

Geschreven door: David, Maaike, Syl, Fabian en Tiffany.

De verdwaalde Viking:

Maandag 11 maart.

13.30 tot 14.30 uur

De mensen: Orkonwelle, Rietheks, Burgemeester, Herman, Secretaris, Trees, Bes, Tinie, de verdwaalde Viking, vader en moeder van Thomas.

Waar gaat het over: Een Gromjoch woont met zijn moeder de Rietheks in een hutje aan de andere kant van de rivier. Het hele dorp wou dat de Rietheks weg ging. 

Geschreven door: Thijmen, Angelina, Medlyn en Isa.

De verdwaalde Viking:

We gingen naar de voorstelling van de verdwaalde Viking, met groep 5/6. De voorstelling was in de Rehobothschool. Er was maar 1 meneer die alle rollen speelde. Wij vonden het heel knap en ook heel grappig. We hebben ervan genoten! We liepen naar die voorstelling toe. Het werd gehouden in de gymzaal en het was op 11 maart.

Het verhaal ging over: Thomas, Orkonwelle, de ouders van Thomas, Rietheks, Burgemeester, Herman, Secretairs, Trees, Bes, Tinie en de verdwaalde Viking. Het dorp heette Zwartbult.

Geschreven door: Lynsey, Mila, Martijn en Senna

De verdwaalde Viking:

Wij gingen naar de voorstelling van: De verdwaalde Viking.

Hier waren wij met groep 5 en 6 en groep 5/6 van de KAS.

Telkens zegt hij: Herman en Herman zegt dan jaaaaaaaa. Het was een hele grappige man en maakte veel grapjes. Hij kon verschillende stemmen nadoen.

Wie hij speelt zijn: Thomas, Orkonwelle, ouders van Thomas, Rietheks, Burgemeester, Herman, Secretaris, Trees, Bes, Tinie en de verdwaalde Viking.

 

Geschreven door: Jadey, Tamarin, Finn en Laurens.

De verdwaalde Viking:

Het was maandag 11 maart. 'S middags zijn wij met groep 5/6 naar een voorstelling geweest. We gingen lopen om half 2 en het was afgelopen om half 3.

Het was heel gezellig en het ging over een Viking die verdwaald was. Het dorpje heette Zwartbult. Er was een jongetje en die heette Thomas. Ook had hij een vader, moeder en zus Orkonwelle. We vonden het een leuke voorstelling. 

Geschreven door: Sam, Lisanne, Nikkie en Romy.