Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. directie@konbeatrix.nl

In groep 4 leren we met plezier!

Wat leren we toch veel in groep 4! We zijn zelfs al begonnen met de tafels. Afgelopen week hebben we de tafel van 1, 2 en 10 geleerd. Om te snappen hoe bijvoorbeeld de tafel van 2 in elkaar zit gingen we aan de slag met fiches. We moesten eerst 1 keer twee fiches neerleggen. 1 x 2 is dus 2! Daarna moesten we 2 keer twee fiches neerleggen. Zo kwamen we erachter dat dat ineens 4 was. We zijn nu met fiches begonnen maar we gaan met nog veel meer materialen aan de slag om te snappen wat we doen bij een keersom.

Daarnaast zijn we bij rekenen ook veel bezig geweest met geld. We moeten natuurlijk wel weten hoeveel geld we nog overhouden als we iets gekocht hebben in een winkel. In onze klas is ook te zien welke muntjes en briefjes er allemaal zijn. Iemand uit de klas wist zelfs al dat er 1 euro hetzelfde is als 100 cent!

Toen buiten het zonnetje nog lekker scheen hebben wij ook mogen lezen met kinderen uit groep 7. Er lagen allemaal prentenboeken klaar en terwijl groep 7 ons voorlas konden wij nog even genieten van ons eten en drinken. Sommige kinderen zaten binnen en sommige kinderen konden buiten zitten. Het blijft leuk om voorgelezen te worden uit een prentenboek!