Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. directie@konbeatrix.nl

Schilderen met licht

Vrijdag 2 februari kwam Karen de Moor ons een gastles geven over de Gildenramen in de Grote Kerk in Dordrecht. Die zijn heel bijzonder, want de kerk is al bijna 800 jaar oud en deze ramen zijn pas 10 jaar oud. Bovendien zijn de ramen wel 9 meter hoog!
Karen had een grote kist meegenomen waarin we de ramen in het klein konden bewonderen. Toen Lisanne het licht uitdeed en Karen een lamp achter deze ramen aandeed, zag het er prachtig uit!
Op de ramen zijn veel voorwerpen te zien; we hebben samen gezocht naar deze voorwerpen en bedacht bij welke beroepen ze hoorden.
Daarna gingen we zelf aan de slag: Iedereen nam een beroep in gedachten en schreef in een woordweb zoveel mogelijk voorwerpen die bij dat beroep horen. Op de achterkant van ons blaadje tekenden we n van die voorwerpen. Zo heeft de kunstenaar die de Gildenramen heeft gemaakt (Teun Hockx) dat ook gedaan!

Toen de les was afgelopen, liet Karen de grote kist achter. Ze legde er een stapeltje gekleurde blaadjes bovenop. Waarom?
Daar komen de kinderen binnenkort achter; juf Martine heeft namelijk een boekje van Karen gekregen met ng twee lessen over de Gildenramen!