Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. directie@konbeatrix.nl

Kunstenaar in de klasEr is een echte kunstschilder in de klas.
De kinderen van groep 1/2a en 1/2b zitten gespannen te wachten.
Gert Bosman, de vader van juf Helma,  is gekomen om te vertellen over zijn hobby.
Hij heeft van alles meegenomen om te laten zien. Ook heeft hij een power-point presentatie gemaakt zodat we alles goed kunnen zien op het digibord.
Eerst laat de kunstenaar een zelfportret zien. Het valt een kind op dat op dat schilderij de baard van de kunstenaar nog niet zo grijs is als in het echt. Dat komt omdat hij dat schilderij 7 jaar geleden al heeft gemaakt.
Ook laat hij zien welke materialen hij nodig heeft en hoe je verf kunt mengen.
Om een schilderij hoort een lijst. De vader van juf Helma maakt zijn lijsten zelf. Hij heeft daarvoor een speciale zaag op zolder staan.
Voor ons heeft hij ook lijsten gemaakt met verschillende vormen zoals een vierkant, een rechthoek, een driehoek en een zeshoek.
In de klas staan een heleboel schilderijen die we bekijken.
Ook kijken we naar een filmpje van de schilder waar de vader van juf Helma les van heeft. Marius van Dokkum schetst daar een portret van Gert Bosman. Eerst zonder hoedje en later heeft hij een hoedje op en wijst hij met zijn vinger.
De kinderen zien dat je tijdens het poseren heel stil moet zitten.
We hebben al eerder de website van Marius van Dokkum bekeken. Hij heeft ook de illustraties gemaakt in de papa Wapper boeken die juf Helma heeft voorgelezen tijdens het eten en drinken.
Aan het eind geven wij een boekje met tekeningen. Die  hebben we gemaakt om de schilder te bedanken.
We krijgen allemaal een kaart van het schilderij met de bramen zodat we thuis ook kunnen vertellen over het leuke bezoek dat we vandaag in de klas hebben gehad.
Kunstenaar Gert Bosman: "HEEL ERG BEDANKT!"
Op de foto's in het fotoalbum kunt u zien hoe het was.