Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. directie@konbeatrix.nl

Senet spelen met juf Gonda en haar man

Senet was in het oude Egypte een populair spel. Dat weten we doordat het spel in veel graven is teruggevonden. Ook zijn er veel afbeeldingen van het Senet spel teruggevonden op bijvoorbeeld wanden in piramides.
De kinderen van groep 5/6 hebben zelf een Senet spel gemaakt. Het spel lijkt erg op de Senet spellen van de oude Egyptenaren. Maar natuurlijk hebben de kinderen er zelf extra spannende vakjes bij bedacht.

Toen juf Gonda, de juf van Stijn en Carlijn, hoorde dat de kinderen een Senet spel maakten, reageerde ze enthousiast: haar man heeft zelf twee houten Senet spellen gemaakt!
Superleuk: dinsdag 21 november kwamen juf Gonda en haar man mét die twee spellen naar de plusklas! Ze hebben het spel aan de kinderen geleerd en natuurlijk gespeeld met alle kinderen. Het werd een erg gezellige én leerzame middag.
       
Natuurlijk konden niet alle kinderen tegelijk met de twee Senet spellen spelen. Daarom werkten we in twee groepen. De kinderen die niet bij juf Gonda en haar man zaten, gingen in tweetallen hun zelfgemaakte Senet spellen beoordelen. Er werd kritisch gekeken en goed samengewerkt. Belangrijk, want door op deze manier naar je eigen en elkaars werk te kijken, leer je waar je trots op mag zijn, hoe je je werk kunt verbeteren, waar je kwaliteiten liggen en wat je nog kunt leren.