Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. directie@konbeatrix.nl

Krokodillen en herfst

Voor de herfstvakantie zijn we bezig geweest met het thema krokodillen. Dit thema hoorde bij de Kinderboekenweek. Wij hebben lekker kunnen griezelen over de krokodil. Het prentenboek "Er ligt een krokodil onder mijn bed" stond centraal. De juffen hebben het verhaal voor de kinderen uitgespeeld en de kinderen hebben dit verhaal uitgespeeld in de verkleedhoek. In de gang heeft u vast de mooie hoek gezien. De kinderen hebben hem zelf bedacht. Er stonden twee grote giraffen tussen groene bladeren en takken en er was een krokodil. De kinderen moesten een kaartje bij het loket kopen om de dieren te kunnen bekijken. Elk kind heeft een krokodil gemaakt van eierdozen. Dat was nog een heel werk om alles groen te verven.  Soms hebben we onszelf ook een beetje groen gemaakt!
 

En natuurlijk hebben we ook een letter geleerd. Het was de letter k.  We hebben de letter versierd (als krokodil), gekleurd, geschreven, in boeken gezocht en gelopen op het plein. En natuurlijk hebben we veel boeken gelezen over krokodillen. Dit versje hebben we geleerd:
De krokodil ligt in het water.
De krokodil komt naar je toe.
De krokodil komt steeds een beetje nader
en hap...........au..........bijt hij in je bil!

We zijn nu alweer 2 weken bezig met het thema herfst. Van elk kind hangt er in de klas al een mooie boom met herfstbladeren.  Er valt natuurlijk weer veel te leren over de herfst. Een heleboel nieuwe woorden, zoals bijvoorbeeld boomstam, boomschors, regenbui, regenboog, mos, eikels en kastanjes en nog veel meer. De nieuwe letter is de h. We konden hem ook vinden in de krant!
 


Ook hebben we een opzegversje geleerd. Bijna elk kind kent hem nu uit het hoofd. Knap h! Hij gaat zo:
Rin Tin Tin, daar loopt een dikke spin.
Rep tep tep, hij maakt een heel groot web.
Draadje schuin omhoog, draadje omlaag,
draai maar in het rond en het is klaar vandaag.
Rin Tin Tin, daar loopt een dikke spin.

We hebben zelf ook een web geweven in de kring. En...............er zat een spin in!
 

Hier kunt u alle foto's bekijken!