Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. directie@konbeatrix.nl

Eerste schoolweken

Eindelijk zitten we in groep 6! We hebben deze eerste schoolweken al veel geleerd maar we hebben ook spelen gedaan om elkaar nˇg beter te leren kennen. 

In groep 6 werken we heel hard en leren we veel. We leren niet alleen met elkaar maar ook van elkaar. Dit doen we d.m.v. co÷peratieve werkvormen. Dit zijn werkvormen stimuleren het samenwerken. Vaardigheden die hier aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: luisteren, hulp geven, overleggen en aanmoedigen.
We hebben inmiddels ook al kennis gemaakt met de breuken. Hoe verdeel ik eigenlijk 1 pannenkoek eerlijk als je met 6 personen bent? Om hier achter te komen gingen we aan de slag met Úchte pannenkoeken. Toen we verschillende breuken besproken hadden pakte de juf de poedersuiker en mochten we de pannenkoeken lekker opeten! We zijn erachter gekomen dat je breuken heel vaak tegenkomt. We hebben namelijk ook al een eigen broodje gezond gemaakt. Sommige kinderen wilden een half plakje kaas en andere kinderen wilden een kwart komkommer op hun broodje. ''Heerlijk zeg, zo'n eigen broodje gezond samenstellen!''

Naast het harde werken zijn we ook al lekker creatief bezig geweest. Bekijk snel de foto's om indruk te krijgen van de eerste schoolweken in groep 6!