Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl

21st century skills

21st century skills

21 eeuwse vaardigheden, of 21st century skills, zijn competenties die leerlingen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. De kinderen van groep 6 zijn hier al druk mee bezig!

Het gaat om de 11 competenties die weergegeven zijn in bovenstaand model. Wij zijn inmiddels begonnen aan een biologieproject waarbij de kinderen samen een powerpoint moeten maken bij een hoofdstuk uit het biologieboek. Door goed met elkaar samen te werken verwerken ze de gevonden informatie die zij interessant vinden in een powerpoint. Aan de powerpoint worden natuurlijk wel eisen gesteld door de leerkracht zodat de kinderen weten wat er van hen verwacht wordt. Op school werken wij nu met de nieuwste versie van powerpoint. De kinderen zijn erg enthousiast over de nieuwe effecten etc. in het programma. 

Daarnaast werken wij sinds kort ook met chromebooks in de klas. We hebben de chromebooks tot nu toe gebruikt voor het opzoeken van informatie, het quizprogramma 'Kahoot' en het oefenen van spellingcategorieŽn. Wij blijven hier lekker mee doorwerken zodat we zoveel mogelijk aan de slag kunnen blijven met de 21st century skills!

Klik hier voor de foto's.