Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl

Kriebelbeestjes, dansen en de zon!

Kriebelbeestjes, dansen en de zon!

Kriebelbeestjes
Bij ons thema 'Lente' hoorden ook de kriebelbeestjes. We hebben ontdekt dat er in onze schooltuin een heleboel kriebelbeestjes te vinden zijn. We gingen met potje en al op zoek. Sommige kinderen vonden het best spannend, want kriebelbeestje kriebelen echt! We vonden lieveheersbeestjes, bladluizen, mieren, spinnen, vliegen, kevertjes, slakken en regenwormen. Natuurlijk moeten er ook gaatjes in de deksel van het potje, anders gaan de beestjes dood. De kinderen kwamen zelf met een heleboel vragen: wat eten deze dieren eigenlijk en waar wonen ze? Kan de slak helemaal uit zijn huisje? Zijn de mieren giftig? We leren natuurlijk ook dat kriebelbeestjes het fijner vinden in de tuin dan in ons potje! 

 

Dansen

Vrijdag 19 mei hadden we dansworkshop. Hier was het thema ook kriebelbeestjes. Elk kind mocht een kriebelbeestje bedenken en ook zijn bewegingen. Dansjuf Tessa vond het knap dat we zoveel beestjes konden noemen. We hebben ook een dans geleerd. De meisjes mochten beginnen en daarna waren de jongens aan de beurt. Natuurlijk hebben we ook met elkaar gedanst. De kriebelbeestjes van groep 1-2a mochten heerlijk uitrusten en daarna met hun armen en benen in het rond kriebelen. Op de foto's kunt u alles bewonderen.

 

In de zon!
Wat was het heerlijk weer! We hebben heerlijk buiten gespeeld, maar daar buiten kan je ook een hoop leren! In tweetallen hebben we onze schaduwen bekeken. Hé, die doet steeds wat ik ook doe!! En als de zon er even niet is, dan is mijn schaduw weg! Sommige kinderen hebben de schaduw omgetrokken met krijt. Dat ziet er grappig uit!