Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl

Excursie naar Science Centre Delft

Dinsdag 23 mei ging de hele plusklas op excursie naar het Science Centre van TU Delft.

Op 23 mei 2017 zijn we naar het Science Centre TU Delft geweest. Toen we binnen waren, kreeg groep 7/8 eerst een workshop over DNA. We moesten op onze wangen bijten, in een buisje spugen en stofjes toevoegen. aan het eind kregen we een kettinkje met ons DNA erin.
Daarna gingen we naar beneden. We gingen autorijden, vliegen, een trein laten rijden en gamen. Ook bouwden we torens op een aardbevingsplaat.
We vonden de proefjes en alle dingen beneden en het DNA erg leuk. Maar er waren ook negatieve dingen, zoals: dat we in het begin lang moesten wachten en bij sommige kinderen werkte het kettinkje niet.
Het was leuk!!!
Jesse, Jiska, Noah en Ytse

We hebben een DNA-workshop gekregen en daar gingen we pipetteren. Daar hebben we ons eigen DNA zichtbaar gemaakt. Er waren veel leuke dingen zoals: simulaties, de spelletjes en de workshop.
We hebben ook veel geleerd zoals: een chromosoom kan dominant zijn en als je DNA vertaalt naar het Nederlands moet het eigenlijk DNZ zijn. Er was een aardbevingsruimte waar je leerde hoe je een stevig huis kan maken dat aardbevingsbestendig is.
Oftewel, alles samengevat: Het was leuk!
Guillermo, Kaj, Luka, Matthijs en Rebecca

Als eerste hebben we DNA zichtbaar gemaakt in een workshop.
Daarna hebben we door een gang met heel veel dingen die je kon doen rondgelopen, bijvoorbeeld: aardbevingsbestendig bouwen, met witte Lego bouwen. En op het laatst hebben we door een ruimte gelopen waar je allemaal dingen kon testen.
We hebben geleerd dat DNA heel ingewikkeld is en hoe je het zichtbaar kan maken, en hoe je het best een huis kan bouwen.
We vonden de workshop en het aardbevingsbestendig bouwen het leukst, maar de rest vonden we een beetje saai want het was een beetje te lang.
Bente, Lisa en Lynn

Wij hebben over DNA geleerd. We hebben geleerd: XX is een meisje en XY is een jongen. En we hebben ons eigen DNA zichtbaar gemaakt.
Daarna hebben we met ons vieren verschillende Legotorens gemaakt. Dat was superleuk!
Bj÷rn, Sam, Tycho en Yari

We hebben gelachen en we zijn naar gamelab geweest. We hebben daar gegamed, gegeten en nog veel meer!
Christel, Danique en Rory

We hebben met ons drieŰn aardbevingen nagebootst en we hebben gebouwen van Legostenen gemaakt, in een auto gereden, in de robotkamer gespeeld, ballen opgevangen en natuurlijk een workshop over DNA gehad.
We hebben geleerd wat DNA is, hoeveel DNA we hebben, hoe je DNA kunt zien en hoe je een stevig huis kunt bouwen. We vonden het interessant, leerzaam en leuk!
Jara, Sanne en Silke

We hebben een autosimulator gedaan met slim stuur en zonder slim stuur; je kan beter rijden met een slimme auto dan zonder slimme auto. En we hebben de vliegsimulator gedaan; we hebben een vliegtuig bestuurd. En we hebben ons DNA gezien. We vonden het allemaal leuk, leerzaam en interessant en we vonden de workshop superleuk.
Lucas, Taylor en Tijn