Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Naar de apotheek

Dinsdagochtend 28 maart ligt er een brief op de stoel van de juf. Pompom zit met een sjaal om in de kring. Er ligt ook een recept bij hem. In de brief worden we uitgenodigd door Diana en Melanie van de Alphega apotheek. Ze hebben gehoord dat Pompom een zere keel heeft en dat hij van de schooldokter een recept heeft gekregen voor medicijnen. Die medicijnen moeten we maar komen halen.

Met z’n allen lopen we naar de apotheek. Daar aangekomen doen we onze jassen uit. Dan zien we hoe de etiketten (stickers) voor op de medicijnen worden gemaakt. Ook mogen we kijken wat er in de grote ladekast zit. We gaan allemaal op het plankje staan zodat we ook bij de hoge laden kunnen.

Daarna gaat één groep een tubetje zalf maken. Diana legt uit hoe dat gaat en twee kinderen mogen haar helpen. Op de tube komt een etiket met daarop de gebruiksaanwijzing. De andere groep mag van Melanie 5 zere keelsnoepjes in een potje doen met een hele speciale lepel. Deze lepel heet een pillengoot. Het is wel moeilijk om zo de snoepjes in het potje te krijgen dus doen we het toch maar even met onze vingers. Ook op dit potje komt een etiket.
De medicijnen die we hebben gemaakt krijgen we mee naar huis. We vonden het erg leuk om te kijken in de apotheek. Nu weten we hoe het echt gaat.

Terug op school hebben we allemaal een tekening gemaakt. Die tekeningen hebben we op een groot vel geplakt.  Tussen de middag is David meegegaan om dit bij de apotheek te brengen.

Bedankt, Melanie en Diana dat we op bezoek mochten komen. We hebben veel geleerd.