Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Volop bezig!

We zijn volop bezig geweest met onze thema's muziek en gezondheid.
Muziek: Volop vrolijke geluiden in de klas. We hebben onze eigen muziekinstrumenten bedacht en gemaakt van doosjes, bakjes, rollen en er ook muziek mee gemaakt.

 

Natuurlijk hebben we ook veel gezongen. In het speellokaal hebben we in een muziekoptocht gelopen met onze eigen papieren hoedjes op. We hebben heel veel nieuwe woorden geleerd zoals muziekstandaard, muziekinstrument, snaarinstrument, blaasinstrument, noten, concert, dirigent, optreden.

Gezondheid: We weten nu hoe alle lichaamsdelen heten. We hebben met blokken om ons lijf heen gebouwd. Dat gaf een hoop gegiechel.Tsjonge, wat zijn daar veel blokken voor nodig. Ook hebben we in tweetallen onszelf op ware grootte getekend. Het ene kind ging op de behangrol liggen en de andere ging met een potlood langs het lichaam. Het kleuren was wel erg veel werk, dus we hebben het gezicht, de handen en wat kledingstukken erbij getekend. In de gang was de schoolarts! Daar werden de kinderen gewogen en gemeten. De ogentest kon natuurlijk niet ontbreken. In de klas was een apotheek. Daar werden de pilletjes (bruine en witte bonen en erwtjes) geteld voor de recepten voor hoofdpijn of buikpijn. We hadden veel vragen: Wie is het langste kind en wie is de kortste? Wie is er zwaar en wie licht? Dit konden we allemaal zelf ontdekken. Natuurlijk weten we nu ook wat gezond is en wat ongezond is. En hoe blijf je fit. Hier kunt u de foto's bekijken.