Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Dit ben ik! 

Vandaag zijn we gestart met de eerste les van het project 'Kriebels in je buik'. Het ging over wie je bent en wat je kwaliteiten en talenenten zijn! 

We begonnen met een brainstorm over verschillende kwaliteiten die iemand kan hebben. Daarna moest iedereen een hand op een A4'tje tekenen en op de handpalm een kwaliteit van zichzelf schrijven. Dit blaadje werd op onze rug geplakt en mochten we bij elkaar in elke vinger een kwaliteit van die persoon schrijven. Heel snel werden alle vingers gevuld en werd er gevraagd of er ook meer bij geschreven mocht worden. 

Bij het nabespreken gaf iedereen aan dat ze het heel leuk vonden om zo complimenten te krijgen en te horen hoe anderen tegen je aan kijken. Daarna hebben we, aan de hand van hetzelfde blaadje, aan elkaar verteld wat onze kwaliteiten waren. Sommigen vonden dat we raar, omdat het wellicht arrogant overkomt om dat over jezelf te zeggen. Maar we ontdekten al snel dat het helemaal niet arrogant is om aan een ander te vertellen waar je goed in bent. Het is juist goed om van jezelf te weten wat je kwaliteiten zijn. Iedereen is uniek en iedereen is het waard om zichzelf te zijn!

Tot slot hebben we nog een boekje gekregen met allerlei (moeilijke) vragen over jezelf, zoals 'dit vind ik mooi aan mijzelf', 'dit vind ik minder mooi aan mezelf', 'hier ben ik heel trots op', 'hier ben ik soms onzeker over' en meer van dit soort vragen. De antwoorden kunnen heel persoonlijk zijn, dus de antwoorden hoefden niet gedeeld te worden. 

De volgende keer gaan we het hebben over de puberteit. We zijn allemaal heel nieuwsgierig wat we in die les gaan horen én zien!