Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Vriendschap

Wat is vriendschap nou eigenlijk? Moet een vriend/vriendin hetzelfde zijn als jij? Kun je ook online vrienden hebben? Waar moet een vriendschap aan voldoen? En wat is er zo fijn aan vrienden hebben? Daar hebben wij het in de klas uitgebreid over gehad!

Nadat we nagedacht hadden over de vraag 'Wanneer ben je een goede vriend/vriendin?' werden de kinderen in groepjes van 4 verdeeld. Ieder groepje kreeg een stapel kaartjes waarop verschillende vragen stonden over vriendschap. Vragen als: 'Zou jouw beste vriend/vriendin een ander geloof kunnen hebben? Waarom wel/niet?, 'Ben jij wel eens jaloers op iets wat jouw vrienden/vriendinnen wel mogen en jij niet?' en 'Als jij een meisje bent: zou je bevriend kunnen zijn met een jongen en zou hij jouw beste vriend kunnen zijn?' 

Daarnaast hebben we het ook over vrienden op het internet gehad. Tegenwoordig maken veel kinderen namelijk gebruik van social media waarop ze in contact komen met anderen. Tijdens dit klassengesprek kwam ook naar voren dat niet iedereen even betrouwbaar is op het internet. Dit was dan ook de reden dat de meeste kinderen aangaven dat je alleen een goede vriendschap kan hebben met iemand anders als je hem/haar ook in het echt kent.

Na deze les weten wij beter van elkaar wat wij onder een goede vriendschap verstaan!

Klik hier voor de foto's.