Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Iedereen geslaagd voor het EHBO-examen

Vandaag heeft groep 8 EHBO-examen gedaan en iedereen is geslaagd! De afgelopen 20 weken hebben ze elke week geoefend onder de leiding van juf Janneke en juf Joke van de Waddinxveense EHBO-vereniging. 

Vorige week werd er al hard gezweet boven het theoretisch examen en vandaag was de praktijk aan de beurt. Bij het examen waren heuse lotusslachtoffers uit groep 7 die ernstig verwond waren (tenminste, zo zag het er uit). De leerlingen van groep 8 moesten de juiste eerste hulp verlenen. Verbanden werden vakkundig aangebracht, slachtoffers werden in de stabiele zijligging gerold en zo af en toe werd er een ambulance 'gebeld'.

Vlak voor twaalf uur kwam het hoge woord er uit: iedereen was geslaagd! Uit handen van de examinator kregen de leerlingen een diploma uitgereikt en van de dames van de EHBO kregen ze nog een aardigheidje. 

Juf Janneke en juf Joke hebben besloten om te stoppen met de cursus jeugd-EHBO. 19 jaar lang hebben ze heel veel kinderen van groep 8, vrijwillig, EHBO gegeven en nu is het de tijd om wat anders te gaan doen. We zijn beide juffen ontzettend dankbaar voor al hun werk en als dank hebben ze een prachtige bos bloemen gekregen.