Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Boekentips van de Schoolsenaat!

Eén van de taken van de Schoolsenaat is het lezen van boeken. Waarom? Om de kinderen in de klas goede boekentips te kunnen geven én om aan het einde van de Kinderjuryperiode te kunnen beslissen welk boek het allerbeste boek is!
De recensies hieronder zijn geschreven door de Schoolsenaatsleden.

Juf Waz Noenka op de vlucht (geschreven door Lydia Rood)
Breg en Bo en hun klasgenoten krijgen een invaljuf, want hun echte juf heeft pasgeleden een kindje gekregen. Maar deze invaljuf spreekt een onbekende taal. Dit is de taal van de invaljuf, ofwel juf Waz Noenka: "Boenórreje, mi kai Waz Noenka!" De kinderen hebben de taal van juf Waz Noenka snel genoeg onder de knie. Maar de volwassenen denken er anders over: een juf die een vreemde taal spreekt - hoe kan zij de kinderen ooit iets leren? Als snel maken twee ambtenaren van het BIBS (Bureau voor Idiomen en Bargoense Spraken) jacht op juf Waz Noenka. Maar dat is moeilijker dan ze dachten. Want de kinderen zijn vastbesloten om hun juf te redden! En dan blijkt het erg handig dat ze samen een taal spreken die geen van die vervelende volwassenen verstaat ...
Jasmijn Ruttenberg

Eigenlijk ben ik een flamingo (geschreven door Simone Lia)
Marcus is een worm. Zijn lievelingskleur is bruin. Hij houdt van modder (omdat het bruin is) en hij vindt het heerlijk om in de modderbruine aarde gaten te graven. Als Marcus Laurens ontmoet (een sjofele dikke vogel die erg op een kip lijkt maar denkt dat hij een flamingo is), komt hij oog in oog te staan met zijn grootste angst.
Marcus heeft twee keuzes: overleven of opgeslurpt worden als een spaghettisliert.
Het boek is een 10 waard!
Gemma Pritchard


Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd (geschreven door Gertrud Jetten)
Het boek gaat over Isa, omi en Randalin. Randalin is het paard van omi. Omi is heel stoer en daarom meer omi dan oma. Isa is dol op Randalin. Ze is niet goed genoeg om op haar te rijden. dus Isa gaat leren paardrijden. Omi is ernstig ziek. Omi heeft ook een geheim. Isa mag mee naar IJsland. Harm is niet de echte opa van Isa. Omi en Isa gaan samen Johann opzoeken (de echte opa van Isa). Omi heeft nog maar een half jaar om te leven. Ze vinden Johann terug in IJsland. Ze vinden hem door het groene huis dat zijn huis is. Als ze terugkomen in Nederland, wordt omi steeds zieker. Een paar dagen later overlijdt ze. Isa mag Randalin hebben.
Ik vond het echt een spannend boek, omdat het lang duurde voordat je wist wat het geheim was. Dat vind ik leuk.
Claudia Bosboom


George (geschreven door Alex Gino)
George is een jongen. Om te zien tenminste. Want George weet zelf dat ze een meisje is. Ze houdt dit voor iedereen geheim. Totdat ze met de klas een toneelstuk van haar lievelingsboek gaan opvoeren. George wil supergraaag de hoofdrol van Charlotte spelen. Maar ze mag van de juf niet eens auditie doen... omdat ze een jongen is. Samen met haar beste vriendin Kelly bedenkt George een plan. Zodat ze niet alleen Charlotte kan zijn - maar vooral zichzelf, voor eens en altijd.
George is een heel leuk en spannend boek. Ik zou het een 10 geven. Ze beleven heel veel en het komt altijd weer goed. Iedereen moet dit boek echt lezen.
Merel van der Leden


Fashion Academy; Flamenco meets flower power (geschreven door Simone Arts)
Het boek gaat over een meisje dat op een modeschool zit.  Dit jaar is er een geheime opdracht. En die krijgt ze en dan moet ze in het geheim de opdracht uitvoeren.
Maar ze hebben dit jaar ook een schoolfeest en daar moet alles ook voor geregeld worden.
Fashion Academy is echt een boek voor meiden en jongens die van mode houden. Het is een leuk boek. Als ik een cijfer zou geven, was het een 9! Zeker een aanrader!
Iris Waller


Strijd om Elementia; De duisternis van hoop (geschreven door Sean Fay Wolfe)
Een duistere tijd voor de grote republiek Elementia. De Nortem alliantie, onder leiding van de big boss Lord Tenebris, heeft in de Elementia-server de lading en regeert met ijzeren hand.
De burgers van Elementia zijn gedwongen zich ondergronds te verbergen voor de fanatieke Mob Hunters.
Hoewel Stan en zijn vrienden hun uiterste best doen, krijgt Lord Tenebris meer macht als hij dreigt een allesverwoestende storing op de Minecraft-server te veroorzaken.
Dit boek is echt superleuk en superspannend. Wil je dat dit boek wint, geef je stem!
Yvar Breedijk


Op de vlucht (geschreven door Angelique Bos)
Er is een jongen, hij heet Amir. Amir is 10 jaar en zijn zusje heet Zara. Zij is 5 jaar.
Maar op dat moment valt er een bom op hun huis. De andere huizen in de straat zijn ook gebombardeerd.
Amir en zijn vader, moeder en zusje wonen in Syrië, in Aleppo. Hun opa en oma wonen in Turkije.
Na de bomaanslag zijn ze gevlucht, ze gingen naar Turkije. Toen gingen ze met de boot naar Griekenland. Toen ze daar waren, zeiden de mensen: "Ga terug naar jullie eigen land." Amir's vader zei: "Luister maar niet, ze weten niet wat ons is overkomen." Daarna moeten ze nog 3000 kilometer afleggen met de trein. En dan komen ze veilig aan in Nederland.
Dit is het leukste boek ooit. Wil je dat dit boek wint, stem nu op dit toffe boek!
Milan Waller