Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Muziek in de groep                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
We zijn begonnen met het thema muziek. Het is elke dag een gezellige boel in de klas. De kinderen hebben veel nieuwe woorden geleerd. De kaarten hangen op ons nieuwe magneetbord. Ook hebben we flesjes gevuld met allerlei materialen. Klinkt het hard of juist zacht.

In de bouwhoek maakten we een lange baan van blokken en dominostenen. Welk geluid hoor je als je het omgooit? In de gang maken ze bij de timmertafel, met de tong uit de mond of een serieuze blik, gaatjes in doppen om er een instrument van te maken. 

Ook buiten hebben we leerzame dingen gedaan. Op de foto’s is te zien dat eerst de meisjes en later de jongens op de glijbaan zitten. Ze staan onder het huisje en achter de juf. Gelukkig mogen we ook spelen. We laten graag zien wat we hebben gemaakt. We doen goed ons best en werken vaak in groepjes. Dan overleggen we met elkaar hoe iets moet. Ook lopen we door de klas en zoeken dan iemand die een kaartje heeft dat bij je past. Dit kan hetzelfde woord of plaatje zijn maar bijvoorbeeld ook een woord dat rijmt.

Op de foto’s is te zien wat we allemaal doen.