Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Proefstuderen op het Coenecoop College

'Naar welk lokaal moet ik? Wie zijn onze docenten? Moet ik juf of mevrouw zeggen? Waar moeten we in de pauze zitten?' Een aantal vragen van groep 8 voordat we vanochtend op de fiets naar het Coenecoop College gingen om daar een dag als brugklasser mee te maken.

Gelukkig werden we door Jelissa & Lindsey (ervaringsdeskundigen en oud-leerlingen van ons) ontvangen en werden we op sleeptouw genomen. We begonnen met wiskunde van meneer Masselink (gelukkig een goede bekende van ons), daarna volgden nog beeldende vorming, Nederlands, geschiedenis en Frans. Ook de pauzes waren een heel belevenis, want moet je nu doen? Rennen, vliegen of voetballen hoort niet echt meer op de middelbare school. 

Na elke bel werd er natuurlijk van lokaal gewisseld en werd er met grote ogen gekeken naar alle andere leerlingen op school. Hier is groep 8 de grootste van de school, maar op de middelbare beginnen ze weer helemaal onderaan. Gelukkig wende het snel en aan het eind van de dag gingen we als volwaardig brugklasser weer naar huis. 

Klik hier voor meer foto's.