Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Project 'Weer en klimaat'
Tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie werken we aan het project 'Weer en klimaat'. Dit is een onderzoeksproject, ontwikkeld door Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland.

De kinderen hebben onderzoeksgroepjes gevormd. Ieder groepje heeft de taken verdeeld en een onderzoeksonderwerp gekozen. Aan de hand van hun onderzoeksvragen gaan de kinderen op zoek naar informatie. Bij ieder onderzoek hoort een experiment. Spannend en leuk om te doen!
Om goed te kunnen samenwerken, heb je verschillende vaardigheden nodig. Die oefenen we allemaal in dit project! Naar elkaar luisteren en jezelf uiten, oefenen we graag met behulp van de praatkaartjes.

Op 20 december hebben de kinderen hun projectwerk gepresenteerd. De onderzoeksgroepjes hebben verteld en laten zien wat zij hebben onderzocht en ontdekt. Daarna konden de (groot)ouders rondlopen om de atmosferenpresentaties, mindmaps, ontwerpen voor duurzame huizen en nog veel meer te bewonderen. Bij de tafel van Tijn, Taylor en Jara konden zelfs proefjes met lucht worden gedaan!