Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
SlimmerIQuiz
Dinsdag 4 oktober deed groep 7/8 mee aan de SlimmerIQuiz; een uitdagende quiz, door Mensa Nederland georganiseerd.
Veertig minuten lang was het piekeren, peinzen en vooral genieten van de spannende opgaven.
Het leverde een grote stilte op, en foto's waarop te zien is hoe de plusklassers eruit zien wanneer ze écht moeten nadenken!


De drie winnaars van onze Klassenronde, Jesse, Jiska en Kaj, hebben de plusklas op 9 november met verve vertegenwoordigd op de Scholenstrijd in Zoetermeer.
Ze vonden de opdrachten die ze kregen "makkelijk en moeilijk". Het was een fijne meevaller dat er dingbats tussen de opdrachten zaten; dat is één van de specialiteiten van ons TOPteam!
Door goed en creatief nadenken, een uitstekende strategie en stevig samenwerken heeft ons TOPteam gewonnen! Daarom mochten Jesse, Jiska en Kaj woensdag 16 november naar de landelijke finale in Amsterdam.

Er deden 23 teams mee in deze finale. Dit keer waren de opdrachten niet "makkelijk en moeilijk", maar vooral heel moeilijk! Er werd dan ook geconcentreerd overlegd, gepiekerd, gerekend, ontworpen en beredeneerd.
Na afloop dachten onze toppers dat ze ongeveer op de vijftiende plek zouden eindigen; ze hadden het gevoel dat ze veel opdrachten niet zo goed hadden beantwoord. Maar dat was niet erg, want alle drie hadden ze de quiz heel leuk gevonden. En daar gaat het toch om! Bovendien concludeerden ze tevreden dat het samenwerken nu nog beter was gegaan dan tijdens de Scholenstrijd.
Groot was de verrassing toen tijdens de prijsuitreiking de namen "Jesse van Woudenberg, Jiska Eijpe en Kaj van der Krans" werden genoemd bij de tweede prijs! Jiska was al vertrokken naar haar eigen verjaardagsfeest, maar Jesse en Kaj renden bijna naar het podium om de felicitaties, oorkondes en prijzen in ontvangst te nemen. Alle drie de toppers kregen een tas vol mooie spellen.
De laatste opdracht in de landelijke finale was: vouw een kubus van een strook met 7 vakjes.
Kan dat? Een kubus heeft immers maar 6 vlakken... Ja hoor, dat kan. Maar het is wél heel moeilijk! Daarom ging de plusklas hier ook mee aan de slag, de dinsdag na de finale.
Eerst probeerde iedereen de kubus te vouwen. Na een tijdlang proberen en oplopende frustratie, lukte het steeds meer kinderen. En met wat hulp van Jesse en Jiska lukte het uiteindelijk iedereen.
Daarna ontwierpen de kinderen zelf een 'kubusopdracht' met 7 vakjes. Dat leverde de dinsdag daarna weer een tijdje flink puzzel-, pieker- en vouwplezier op!