Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl
Breuken..., lekker!

Het was even schrikken toen de juf een bord op de grond liet vallen. Maar gelukkig konden de kinderen erom lachen toen ze erachter kwamen dat het met rekenen te maken had. Ze gingen namelijk aan de slag met breuken!

Nadat de juf uitgelegd had wat een breuk nou eigenlijk was, werd het pas echt leuk. De kinderen werden in groepjes verdeeld en moesten een pannenkoek eerlijk met elkaar verdelen. Sommige kinderen hadden de pannenkoek in 4 stukjes verdeeld, andere kinderen weer in 8 of 12. Uiteindelijk heeft iedereen lekker van de verdeelde pannenkoek kunnen smullen (met poedersuiker natuurlijk)!

Als afsluiting hebben de kinderen een broodje gezond gemaakt. Ze mochten uit allerlei verschillende ingrediënten kiezen: kaas, tomaat, ei, komkommer of ham. Ook hier werkten ze met breuken. Een plak kaas werd bijvoorbeeld in twee stukken geknipt waarvan maar één stuk op het broodje werd gelegd. De kinderen schreven de breuk die hierbij hoorde vervolgens op de kaas. Sommige kinderen hadden de komkommer zelfs in 32 stukjes gedeeld en maar één stukje op het broodje gelegd. Weet jij welke breuk hierbij hoort?

's Middags liet Nynke per ongeluk een glas vallen tijdens tekenen. Iedereen schrok even (net als die ochtend toen het bord op de grond kapot viel), tot de juf riep: 'BREUKEN!' en de hele klas in de lach schoot.

De volgende dag gingen we gewoon weer lekker verder met breuken. De kinderen moesten nu een lang stuk touw verdelen in 4 gelijke stukken. Ten slotte moesten ze eindigen met 8 gelijke stukken.

Bekijk hier de foto's.