Koningin Beatrixschool
Zuidplashof 3
2743 CR Waddinxveen
T. 0182 - 619862
E. kbdir@konbeatrix.nl

Spaans

In groep 7/8 leren we Spaans. Hiervoor gebruiken we o.a. de methode 'Juan y Rosa'. Op onze Yurlspagina zijn veel links te vinden, en werkstukken van de kinderen.

Dinsdag 10 oktober hadden we een les Spaans zonder n woord Spaans te spreken. Raar maar waar!

Hoe kan dat?!
Eigenlijk heeft het vak niet de juiste benaming: We leren wel Spaans, maar dat is niet het hoofddoel van de lessen. Het doel is om te leren leren. En daarvoor gebruiken we de Spaanse taal.
Op 10 oktober hebben we bekeken welke stijl van leren het beste bij ons past. We gebruikten een lijst met stellingen, waarmee ieder voor zich kon turven welke leerstijlen het beste bij je passen. 
Bij veel kinderen klopte de uitslag met wat ze vooraf hadden verwacht. Sommige kinderen werden juist verrast door de uitslag. 
Doordat de leerstijlen werden gesymboliseerd met dieren, leverde de uitslag van de test niet alleen nieuwe inzichten op, maar ook een boel hilariteit! De vier 'apen' deden hun naam eer aan!
De komende weken gaan we, naast het leren van de Spaanse taal, verder met dit onderwerp; we gaan onderzoeken wat de uitslag van de test nou eigenlijk betekent en hoe je de uitslag kunt gebruiken om beter te leren.
Op de plusklasYurls staan mooie filmpjes met extra uitleg over de leerstijlen.